В поредната част от разговорите между двете, която отново бе разпространена от сайта "Биволъ", се чува:

"ВЯ: Мда, той затва е. Службите са си на ДПС.

ВЯ: И тва е последната…

РЧ: Последният бастион.

ВЯ: Ами да. И ако ги пипнат, трябва да скачат на ДПС.

ВЯ: И както той Бойко затова каза: Ми те Писанчев и Лазаров много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипам".

Според "Биволъ" разговорът е проведен на 19 февруари тази година. Тогавашните главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и директор на ДАНС Владимир Писанчев подадоха оставки на 6 март, след като и вътрешният министър Веселин Вучков реши да си тръгне от поста. Тогава той обяви като мотив, че беше отхвърлена предложената от него процедура в Зкона за МВР, която даваше възможност за отстраняването на двамата.

След оттеглянето им обаче не им бе потърсена отговорност за разработката "Червеи", за която няколко месеца по-рано Бойко Борисов казваше, че е пробила и източила информационната система на МВР. Нещо повече, преди три месеца Писанчев бе назначен за консул в Солун. 

Сайтът припомня още, че на 4 февруари Атанас Атанасов от Реформаторския блок, който е бивш шеф на Националната служба за сигурност, заяви, че службите са използвани за "политически услуги на ДПС" и "влиянието на ДПС в службите е непокътнато".
На 14 февруари пък Атанасов директно заяви, че главният секретар на МВР и началникът на ДАНС са хората, чрез които "ДПС узурпира службите за сигурност". 

Като аргумент за връзката между ДПС и службите се припомня и факт от октомври 2008, когато тогавашният премиер Сергей Станишев уволни зам.-председателя на ДАНС Иван Драшков заради данни за злоупотреба със СРС. Лидерът на ДПС по това време Ахмед Доган реагира изключително остро, като заяви, че това е гаф и дори поиска разследване на уволнението, заявявайки, че решението е взето без да бъде съгласувано с партията му.

ДПС вече бе замесена в скандала, след като в предишния запис бе споменато името "Делян", а самата Румяна Ченалова заяви, че става дума за депутата от партията Делян Пеевски, с когото Янева била близка.

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че всъщност целта на този "сценарий" е Бойко Борисов, а Пеевски бил само "познатият лют пипер".