Търсенето на Трифонов на именно такива българи е да им даде шанса да участват в реална промяна на политическото статукво и начина, по който избираме и контролираме политиците в България.

"Процесът не е завършил. Той продължава. Защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи. Аз лично съм изумен. Оказа се, че българи, завършили Йейл, Харвард, Кеймбридж, българи, които имат успешен бизнес навсякъде по света, българи от всички университети в България, българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, изявяват желание да участват в подобен проект", заяви Трифонов.

"Това е повече от прекрасно и, разбира се, отговорно. Осъзнавайки тази отговорност, ние разбираме, че събеседването с хората, които ще изберем, за да ви представим, не може да бъде направено само от нас. Затова аз реших и се свързах с българи постигнали успехи, безусловни успехи, състезавайки се на терена на световната конкуренция. Българи, преподаватели в най-престижните университети в света. Българи, успели в различни аспекти и сфери на световния бизнес. Защото, уважаеми съграждани, има такива българи. Ние проведохме разговори с много от тях и за наше голямо удовлетворение, имаме подкрепата на голяма част от тях. Така че събеседването с хората, които ще ви представим, ще бъде проведено от мен и от такива българи, които са успели навсякъде по света", заяви Трифонов.

Темите, по които ще се проведе събеседването са: Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация. Образованието – най-важната част за възхода на нацията. Съдебната система – основен проблем на държавата. Така че, уважаеми съграждани, ние продължаваме.