Организаторите очакваха в проявата да се включат повече хора. В демонстрацията, която този път се провежда зад метални прегради, участват предимно работници в нощни клубове.

Причината за поредния протест е, че собственици на заведения и хотелиери търпят огромни загуби след спирането на дискотеките след полунощ.

Според организатора на протеста Иван Донков, случвщото се в “Слънчев бряг“ е показна акция и демонстрация на сила.

Протестът е на паркинга пред заведението, където трябваше да се проведе и тази вечер музикалният фестивал “Солар Съмър“.

Хотелиери твърдят, че заради проблемите в момента легловата им база е запълнена само 10 процента.

Протестиращите отново насочиха недоволството си към вицепремиера Валери Симеонов, като за пореден път поискаха оставката му с шумни скандирания. Всички са облечени в работни униформи. По думите им демонстрацията била "митинг-хепънинг срещу властта".

Районът се охранява от почти сто полицаи. Проверяват се водачите на всички преминаващи в близост автомобили. Патрули са разположени и при входно-изходните точки на комплекса.

Преди дни над 600 души блокираха централен булевард и входа на комплекса "Слънчев бряг". Те протестираха срещу организираните от Симеонов среднощни акции "Тишина", при една от които беше иззета озвучителна техника на заведение.

Протестиращите тогава поискаха помощ от премиера Бойко Борисов, като скандираха "Оставка" и "Бойко, спри Валери".

Министър-председателят защити действията на вицепремиера, като посочи, че проверките са в рамките на правомощията и на записаното в закона.

От Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" също излязоха с позиция след акциите на Симеонов. Те призоваха държавата да реши окончателно въпроса с управлението и администрирането на "Слънчев бряг", както и да се организира съвместна среща с премиера, вицепремиера, министъра на туризма и кмета на Несебър.

Междувременно проверките в комплекса продължиха и снощи. Полиция, данъчни и служителите на митниците, както и на община Несебър влязоха за пореден път през нощта в най-популярните заведения в комплекса.

Още един протест се провежда днес на морето. Той е организиран от гражданското сдружение “Да запазим Корал“ по повод зачестилите там проверки на полицията и местната власт.