Арестите са извършени по време на частична възстановка на престрелката пред заведението "4You" в морския курорт.

Разследването, което освен за стрелбата е и за изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици, е поето от Специализираната прокуратура, а интензивните процесуално-следствени действия се извършват заедно с ГДБОП и Областната дирекция на МВР в Бургас.

От държавното обвинение уточняват, че са задържани седем души, а четирима се издирват. На място в Бургас прокурори от Специализираната прокуратура преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните.

Повече информация ще бъде предоставена утре от Специализираната прокуратура.

По неофициална информация обаче сред задържаните е Божидар Кузманов-Божо Кравата, чийто приближени откриха огън срещу Димитър Желязков и гардовете му.

Двама души - Георги Иванчев и Радослав Иванов са задържани и обвинени за опит за убийство на Димитър Желязков. Друг мъж пък е арестуван и му е повдигнато обвинение за убийството на гарда му Александър Алексиев.

Тази нощ след 20-дневно лечение в бургаската болница, Очите беше транспортиран с реаномобил в София по желание на близките му заради тежък урологичен проблем.
Около 2 часа линейката, превозваща Желязков, пристигна с ескорт от няколко луксозни черни автомобила в столичата. От видеокадри на Нова телевизия се вижда, че линейката с Очите спира пред Специализираната болница за активно лечение по онкология.