Инцидентът е станал днес около 11 часа в морето в близост до "Какао бийч" в курорта. Райна Узунова е ударена от витлото на седемместната моторна лодка „Баулинер 185”, управлявана от 33-годишния столичанин Иван Митов, предаде Дарик радио.

Установено е, че плуващата е била в неохраняемата водна зона в коридора за движение на моторни лодки. Димитър Колев - началник на спасителите на плажа, заяви пред БТА, че жената е била на 300-350 метра от брега.

„Човекът, управлявал лодката, твърди, че е имало джетове, които са пресекли пред него и са направили вълна и непосредствено след вълната е видял плуваща жена, която е била много навътре. Той е завил рязко, но е закачил и разрязал крака й. Управляващият лодката веднага е скочил във водата, качил е жената на лодката и я изкарал на коридора за джетовете”, коментира Кирил Спасов, управител на южен плаж в Слънчев бряг, цитиран от "Фокус".

След това е извикан медицински екип, спасителите са оказали първа помощ на жената, а по-късно е закарана в болница. Тя е настанена за лечение в „Хирургично отделение” със счупен на няколко места десен крак, дълбоки порезни рани и обилна кръвозагуба.

Според Спасов проблемът е, че вече има много частни лодки.
„Реално погледнато ние като концесионери нямаме право да ги гоним, защото морето е изключително държавна собственост, а постоянно има такива частни лодки, които влизат, излизат от коридорите, карат между хората. Доколкото можем се борим с това нещо и го ограничаваме, но в крайна сметка не сме органът, който трябва да контролира, тъй като морската акватория е към Морска администрация и Гранична полиция”, допълни той.
По думите му, самата жена е потвърдила, че е плувала доста навътре, зад шамандурите, които ограничават джетовете и лодките.

Лодката е регистрирана и с изправни документи, съобщи кап. Живко Петров, директор на Морска администрация – Бургас.

Служители на Районно управление „Полиция”-Несебър разледват инцидента.

През уикенда при сблъсък на моторни лодки в яз. Искър пострадаха 8 души, от които една млада жена е с опасност за живота.