Всекидневникът подчертава, че инцидентът идва месец след стрелбата, при която в курорта беше ранен Димитър Желязков, познат като Митьо Очите, а негов охранител бе убит.

Пострадалият в нседеля е софиянец, който бил в дискотеката с голяма компания. Той е откаран с линейка в бургаската болница с наранявания по цялото тяло и сериозна травма на главата.

Петимата гардове, които се оказват свързани с Митьо Очите, са го били няколко минути и туристът е изпаднал в комоцио.

Скандал за жена е довел до сбиването в момент, в който Слънчев бряг гъмжи от полиция, пише "Стандарт".

Малко преди дискотеката да затвори, компанията на столичанин се скарала с други посетители, тъй като младеж от едната компания поканил на танц девойка от другата.

Двете тайфи влезли във физически сблъсък и тръгнали навън, очевидно за да се разберат с юмруци. Човек от едната компания обаче повикал на помощ охранителите в дискотеката и петимата се намесили.

В един момент настанало масово меле, при което 22-годишният софиянец паднал безпомощен на земята с контузия на главата от побоя. Скоро след това пристигнали няколко екипа полицаи, които спрели боя и арестували охранителите, от които почти всичките са осъждани..

От полицията съобщиха, че в ареста на местното полицейско са прибрани 42-годишният Д.П. от Камено, който е криминално проявен и осъждан, 34-годишният асеновградчанин Д.Д., също криминално проявен и осъждан, 23-годишният Т.Д. от Бургас, отново осъждан, 20-годишният К.М., осъждан, и 38-годишният бургазлия Г.С.

Те са били част от екипа, назначен да отговаря за охраната и реда в дискотека "Вижън".

Всички арестувани са служители на охранителната фирма "Аркус сигурност", която се свързва с Митьо Очите.

Той официално се води на щат в нея като консултант.

Става дума за война

Обстановката в Слънчев бряг тази сутрин коментира по Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров.

„Самото функциониране на комплекса „Слънчев бряг” създава предпоставки за престъпност - каза той - „Слънчев бряг” е нещо като икономическа и административна държава в държавата и е апетитна територия за всеки, който иска да реализира средства по непозволен начин."

"Това са групировки, за които има данни, че през зимата са действали на територията на зимен курорт, а през лятото са в „Слънчев бряг” - добави Цацаров.

"Става дума за война за територия, война за контролиране на търговската дейност. Този, който я контролира нелегално, но силово, в крайна сметка печели. Войната е за такситата, за заведенията, за местата за сладолед и всичко друго", подчерта в интервюто главният прокурор.

Той заключи:  „Държавата трябва да си дойде на мястото. Това е нагла престъпност”.