Протестиращите се събраха в ранния следобед днес пред дискотека "Bedroom", викайки "Оставка!", „Бойко, помогни ни”, „Бойко, спри Валери”. 

Входовете към "Слънчев бряг" бяха блокирани от полиция и служители на жандармерията. Движения на моторни превозни средства се допускаше само в едната лента на главната улица в курорта, другата бе блокирана от протестиращи.

Протестиращите носеха  плакати  с надписи: "Г-н Симеонов от Вас ли да си търся заплатата?", както и туби от минерална вода, превърнати в мегафони.

Преди дни среднощни проверки на Валери Симеонов спряха шумни партита и конфискуваха техника и озвучителна апаратура в дискотеки в комплекса, сред които бе и "Bedroom".

Според бранша по този начин е даден лош сигнал за туристите, това ще доведе до отлив на клиенти и ще провали бизнеса им. Според тях Слънчев бряг е място за забавления, а не е за хора от трета възраст.

Сервитьори и бармани в курорта заявиха, че са притеснени за работата си.

"Искаме да работим в България, искаме да се трудим в България. Искаме си работата, кой ще ни плаща заплатата", каза протестиращ.

Недоволните казаха, че ще проведат нов протест в петък, като бунтът им ще продължи, докато не се постигне решение на проблема. Според тях акция "Тишина", предприета от вицепремиера Валери Симеонов, е удар върху бизнеса и доходите на обикновените хора, работещи в туризма.




"Това което се случва този сезон със затваряне на дискотеки и изземване на музикални уредби е недопустимо. Не можем да допуснем да се съсипе туризма и сами да си изгоним туристите", заяви председателят на Управителния съвет на Съюза на собствениците Елена Иванова.

Елена Иванова: Възможно е да има протести в Слънчев бряг >>>

Вчера стана ясно, че е отменена и част от програмата на най-големия музикален фестивал край морето Solar Summer. Организаторите твърдят, че световни звезди в електронната музика са обезпокоени заради нощните проверки на вицепремиера Валери Симеонов и акцията срещу шума в курорта "Слънчев бряг".

Междувременно хотелиери от Приморско се оплакаха на вицепремиера Валери Симеонов от шумни заведения в града.

Има разделение - някои хора искат шум и купонясват, други подкрепят Валери Симеонов. Така Цветан Цветанов коментира по-рано проверките по заведенията в Слънчев бряг.

АНКЕТА: Одобрявате ли проверките на Валери Симеонов?