За руската адвокатка му било казано, че разполага с компрометираща информация за Хилъри Клинтън и била представена като пратеничка на руското правителство.

Синът на Тръмп вече призна, че е проявил интерес към получаване на вредна за Клинтън информация и заяви, че всеки би постъпил като него.

"Това не беше нищо и нямаше какво да му съобщя", отбеляза най-големият син на президента Доналд Тръмп в интервю за американската телевизия "Фокс нюз", цитиран от Франс прес и БТА.

На 9 юни 2016 г. той се срещнал с руската адвокатка Наталия Веселницкая в "Тръмп тауър", след като посредник му казал, че тя може да му предаде сведения на руското правителство за кандидатката на демократите за Белия дом.

Дори не бих се сетил за това, ако не бяхте започнали да се ровите в тази история. Това бяха 20 минути загубено време, обясни Доналд Тръмп-син пред водещия.

Специалният прокурор, разследващ предполагаемата намеса на Русия в американските президентски избори, Робърт Мълър ще проучи данните за срещата между сина на Тръмп и руската адвокатка, съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

От публикуваните от Доналд Тръмп-младши вчера имейли личи, че той с готовност е приел помощ от, както му били представени нещата, руското правителство, което искало да съдейства на кампанията на баща му с дискредитираща информация за Хилъри Клинтън.

Междувременно президентът Доналд Тръмп приветства проявената от големия му син Доналд-младши "прозрачност" за срещата му с руска адвокатка.

"Синът е много качествен човек и аплодирам прозрачността му", се казва в изявление на президента, цитирано от АФП.

Руската адвокатка Наталия Веселницкая каза в интервю за телевизия Ен Би Си, взето в Москва, че не е имала връзки с Кремъл и е искала да обсъди американските санкции срещу руски официални лица, а не Хилъри Клинтън, предаде вчера Ройтерс.

"Никога не съм имала някаква компрометираща или чувствителна информация за Хилъри Клинтън", каза Наталия Веселницка. "Никога не съм имала и намерение да имам такава информация", добави тя.

Адвокатката разказа, че е била потърсена по телефона от мъж, когото не познава, отбелязва АП. Той й предложил среща с хора от кампанията на Тръмп.

Комисията по разузнаване в Камарата на представителите иска Доналд Тръмп-син да се яви пред нея и да отговори на въпроси за срещата му с руската адвокатка.

Водещи сенатори също заявиха, че разследването за евентуална руска намеса, трябва да проучи срещата на Тръмп-младши.

Синът на президента вече заяви, че е готов да работи със сенатската комисия по разузнаването, която води едно от три разследвания за руска намеса в американските избори, отбелязва ДПА.