С това правителствените сили си осигуриха контрол върху три четвърти от обсадения анклав, по-малко от две седмици, след като предприеха сухопътна офанзива, съобщи сирийската армия.

Бунтовниците се оттеглиха от Шаар заради масираните бомбардировки на проправителствените сили към кварталите Марджех и Маади, съобщи за АП местен активист на име Махмуд Раслан. Няколко въоръжени мъже са загинали.

Държавната информационна агенция САНА съобщи, че правителството е превзело целия квартал, както и кварталите Катарджи и Карм ал Дада.

Сирийските правителствени сили установиха контрол над целия район на Стария град в Алепо, предаде по-късно днес Франс прес, цитирана от "Фокус".

В понеделник армията настъпи към средновековната крепост в тази част на града. Днес бунтовниците били вече изтласкани и от последните части на историческия град.

По информация на армията са превзети около 73 процента от територията в Източно Алепо, която бе под контрола на бунтовниците. Смята се, че площта на обсадения анклав е около 45 квадратни километра.