Призори беше съобщено, че обявеното прекратяване на въздушните удари и артилерийския обстрел от страна на армията временно е спазвано. Това е позволило да бъдат евакуирани 8500 цивилни.

Днес обаче действията продължават и на терен и с въздушни според Ройтерс, която се позовава на различни източници.

"Хеликоптери, бойни самолети и ракетен обстрел като всеки ден. Нищо не се е променило" е казал наблюдател, свързан с бунтовническата група "Джабха Шамия", описвайки положението към 9.30 часа (часовото време в Алепо съвпада с българското).

За обстрел на "бързо свиващия се бунтовнически анклав в града", предаде и Франс прес.

В последните две седмици сирийските правителствени сили и съюзените с тях отряди изтласкаха бунтовниците от по-голямата част от територията им в най-населения някога сирийски град. Въоръжени противници на режима държаха източната част на Алепо от 2012 година.

В интервю, публикувано в четвъртък, президентът на Сирия Башар Асад, заяви, че отвоюването на на Алепо ще промени хода на гражданската война в цялата страна.

Военен източник е казал пред Ройтерс: „Досега 32 квартала са освободени от общо 40 в Източно Алепо... Напредването ни върви по план и понякога по-бързо от очакваното.”