Това съобщи в неделя депутатът от Държавната дума, заместник секретар на генералния съвет на „Единна Русия“ Сергей Железняк след края на срещата на руските депутати с Асад, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".

От гледна точка на президента това е била агресия и ние споделяме тази позиция. Той се отзова високо за руското оръжие, показало превъзходство над оръжията на агресорите, заяви след срещата Железняк.

„Вчера станахме свидетели на американска агресия. И успяхме да я отразим със съветски ракети, произведени през 70-те години. От 90-те години в американските филми показват, че руското оръжие е „изостанало“. А днес ние виждаме кое всъщност е изостанало“, цитира думите на Асад депутатът Дмитрий Саблин.

Според данните на Министерството на отбраната на Русия, в събота по обектите на военната и гражданската инфраструктура на Сирия беше нанесен ракетен удар от самолетите и корабите на САЩ, Великобритания и Франция.

Според информацията на ведомството, от 103 изстреляни крилати ракети, сирийските средства за ПВО са успели да свалят 71. Ракетният удар са отразявали комплекси С-125 и С-200, „Бук“, „Квадрат“ и „Оса“, произведени в съветско време.