Съобщението за бързия напредък на правителствените войски в тази част на града, която доскоро бе в ръцете на бунтовниците, бе на руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия, цитиран от ТАСС и БТА.

Само през днешния ден от оставащите под контрола на бунтовниците райони са излезли 1200 мирни жители. Руският център за помирение предоставя на всички тези хора топла храна, дрехи и предмети от първа необходимост.

В съобщението се казва още, че днес са се предали и са преминали в западните райони на града 66 опозиционни бойци. С решение на президента на Сирия Башар ал Асад те са били амнистирани.

Асад: Победата в Алепо отваря пътя към край на войната

Сирийският президент Башар ал Асад каза, че настъплението на сирийската армия в Алепо от последните дни напълно ще промени хода на сраженията в цяла Сирия.

"Алепо е "последната надежда" на бунтовниците и тези, които ги подкрепят, след провала им в битките за Дамаск и Хомс", каза той в интервю за сирийския вестник "Уатан", съобщиха осведомителните агенции.

"Решението за освобождаване на цяла Сирия е взето и Алепо е част от него", заяви Асад.

"Освобождаването на Алепо ще означава провал на заговора на регионалните сили и на Запада срещу Сирия", заяви сирийският президент.

Той заяви, че сирийското правителство не смята цялата сирийска опозиция за "чужди агенти" и е готово да преговаря с тези, които не са свързани "с терористите и с чуждите специални служби".