Това искат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи БНТ.

Според тях това ще доведе до бързо решение на казуса, който от години е в съда.

Делото за двореца "Врана" е едно от четирите, които Симеон Сакскобургготски води у нас срещу държавата. И в това дело адвокат Ирен Савова, която защитава интересите на държавата, претендира за собственост на имението, приходи от добиви и обезщетение за неоснователно ползване на имота от страна на бившия министър-председател на България и сестра му Мария Луиза.

Тъй като делата се проточват с години, вариантът за извънсъдебно споразумение става все по-предпочитан вариант и от ответниците. Те обаче искат да стигнат до консенсус по всички дела, а не всеки казус да се решава поотделно.

За целта обаче и двете страни трябва да направят отстъпки - коментира адвокат Христова. Все още обаче не е ясно в какво ще се изразят тези компромиси, които се очаква да сближат страните.

Следващото дело е насрочено за 8 май 2018 година. Това е и времето, което двете страни имат, за да се споразумеят. В противен случай последната дума ще има съдът.

Тогава собственикът ще трябва да се погрижи и за рушащите се сгради и вида на парка, който през 2001 г. беше дарен на Столичната община.