Той каза, че искал да помогне на момичето да започне свой бизнес, понеже се боял, че иначе бедността и липсата на възможности ще я принудят да проституира, пише британският в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Берлускони отново заяви, че по онова време мислел Руби за внучка на египетския президент Хосни Мубарак.

Политическите му опоненти обаче го попитаха как въобще е могъл да допусне, че роднина на един от най-богатите властници в Близкия изток може да е застрашена от опасността да продава тялото си за пари.

Миналата седмица срещу Берлускони започна дело по обвинения, че е плащал за секс с непълнолетната тогава мароканска изпълнителка на еротични танци, а след това се е опитал да прикрие връзката, възползвайки се от поста си. Когато се срещал с Руби - между февруари и май миналата година, тя била 17-годишна, с година по-млада от възрастта, на която в Италия може законно да се упражнява най-древната професия.
Според законите на Апенините сексът с непълнолетна се наказва с три години затвор.

В съда Берлускони отрече да е имал сексуални отношения с г-ца Махруг и каза, че му станало жал за нея, понеже била избягала от къщи. Дал й парите, за да може Руби да се грижи за себе си.

"Момичето ми разказа много тъжна история и ме трогна. Реших да й дам шанс заедно с неин приятел да отвори свой салон за красота", разказа той. Берлускони отново настоя, че е наредил на миланската полиция да освободи девойката, обвинена в кражба през май, тъй като смятал, че е внучка на Мубарак и се опасявал от възникване на дипломатически скандал с Кайро, допълва вестникът.