Берлускони подари на Путин завивка с тяхна снимка

stat
16:40  |  9 октомври 2017 | По света / Редактор Лилия Чалева /  
Берлускони подари на Путин завивка за легло със снимка на двамата Берлускони подари на Путин завивка за легло със снимка на двамата
Сн.: Twitter

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони подари на руския президент Владимир Путин за рождения му ден завивка за легло със снимка на двамата.
Берлускони е посетил Сочи на рождения ден на Путин на 7 октомври, съобщи агенция "Спутник", позовавайки се на италианския вестник "Кориере дела Сера".

Компанията, ушила завивката, е потвърдила информацията пред РИА Новости. По думите им изработката на завивката е отнела 6 часа.

Върху лицевата част на завивката е отпечатана снимка, на която Берлускони и Путин се ръкуват на фона на Колизеума в Рим и храма "Свети Василий Блажени" в Москва.

Путин и Берлускони поддържат приятелски отношения отдавна. След като бившият премиер на Италия напусна поста си, той няколко пъти дойде в Русия като частно лице. През септември 2015 г. Берлускони посети Крим. Преди няколко месеца се срещна с руския лидер в Алтай.

Берлускони неизменно подкрепя позицията на Русия по украинския проблем и редовно критикува Запада за политиката си към Москва, наричайки го "безразсъден и далеч от конструктивен дух".

На 7 октомври Владимир Путин празнува 65-ия си рожден ден. Ден за руския лидер се проведе в режим на работа и не бяха организирани тържества. По-специално, той проведе среща с постоянните членове на руския Съвет за сигурност в резиденцията си в Сочи.

Последно в По света


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.