Първоначално медиите съобщиха за четирима задържани полицаи.

Арестите са извършени в следобедните часове в сряда в рамките на операция на дирекция „Сигурност“ в МВР, която се ръководи от Специализираната прокуратура. Пръв е задържан шефът на моторизираните полицаи.

Акцията е проведена в района на стадион "Бенковски", където е поделението на специализираните полицейски сили от звеното, уточнява националното радио.

Василев и подчинените му са с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа, съобщи Дарик. Те са настанени в различни поделения на столичната полиция.

Все още няма официална информация за причините за арестите, но по неофициални данни става въпрос за финансови злоупотреби. От спецпрокуратурата обясниха пред Дарик, че обвинения срещу задържаните все още не са повдигнати.

Очакваше се от МВР и прокуратурата да дадат официална информация, но в късния следобяд от пресцентъра на вътрешното ведомство съобщиха, че подробности по случая днес няма да бъдат давани по разпореждане на прокуратурата.

Утре двете институции ще предоставят информация за реализираната акция, допълват от МВР.

Групата „Сигма" към столичната полиция е създадена през лятото на 1997 г. Опазването на обществения ред е сред основните задачи на мотополицаите.

Издирването на престъпници, съпровождането им до съда или до летището при екстрадиции също са сред отговорностите на „Сигма".

Мотополицаите са придружавали и известния международен наркобос Сретен Йосич при екстрадирането му в Холандия през 2002 г.