Въпреки мобилизацията на техника и строителни работници, пътният възел Шумен - Белокопитово трудно ще бъде завършен на 15 юли, каквото бе първоначалният ангажимент, поет от изпълнителя.

Това стана ясно след инспекцията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на магистрала "Хемус", предаде БГНЕС.

След като се запозна детайлно с обема дейности, които трябва да бъдат извършени, регионалният министър изиска от строителя да бъде въведена пълна мобилизация и да бъде внесен нов преработен график за оставащите строително-ремонтните дейности в Агенция "Пътна инфраструктура", информираха от МРРБ.

Участъкът Белокопитово - Каспичан от автомагистрала "Хемус" е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас - п. в. "Белокопитово" с разгърната дължина 10 км.

В участъка се изграждат 11 съоръжения. През пътния възел се осъществява връзката с път I-2 Русе - Варна и път I-4 София - Варна и пътя със Силистра. Проектът е по програмата "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура" и е на стойност близо 66 млн. лева.

Средствата се осигуряват от държавния бюджет.