Нигерийски щат се сдоби с Министерство на щастието

stat
16:40  |  5 декември 2017 | / Редактор Лилия Чалева /  
Според Рочас Окороч нигерийците имали неотменното право на щастие Според Рочас Окороч нигерийците имали неотменното право на щастие
Сн.: Twitter

Губернаторът на нигерийския щат Имо, Рочас Окороча, известен с екстравагантните си идеи, основа Министерство на щастието в структурата на местното правителство.
Окороча често е ставал за присмех от страна на своите сънародници, отбелязват Франс прес и БТА.

Преди няколко месеца той реши да издигне внушителни статуи на любимите си африкански ръководители. Всяка скулптура струваше над 1 милион евро на данъкоплатците, които не скриха възмущението си от грандоманските и безсмислени харчове на губернатора.

През 2015 година щатът Имо се сдоби със съмнителна слава, след като в неговата столица беше доставена една от най-големите коледни елхи в света. Тя струваше около 1,5 евро. Нейната пищна украса и осветление подействаха като обида за множество нигерийци, за които електрическото осветление си остава неосъществима мечта.

Нехаещ за критиките Окороча реши да създаде местно министерство, посветено на щастието. То ще бъде оглавено от г-жа Огеши Ололо, която по-рано отговаряше за коледните украси на щатско ниво.

Губернаторът призова своите колеги и от другите щати да последват неговия пример, тъй като нигерийците имали неотменното право на щастие. Агенцията припомня, че въпреки ширещата се бедност и насилието, обхванало страната, нигерийците оглавяват класациите на най-големите оптимисти в света.
Последно в Спектър


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.