Тази нощ около 2 часа в РПУ-Павликени бил получен сигнал от служител на бензиностанция в града.

Той съобщил, че клиент с лек автомобил "Пежо" е заредил колата си с гориво за 60 лева и потеглил без да плати.

Малко по-късно полицейски патрул успял да спре на ул. "Стефан Караджа" колата, управлявана от 20-годишен мъж от село Върбовка.

Шофьорът е криминално проявен и осъждан. При проверката той започнал да буйства и да обижда полицаите, а пробата за алкохол с дрегер отчела положителен резултат.

При задържането, младият мъж продължил да се съпротивлява, а при влизане в патрулния автомобил с глава счупил стъклото на задната врата.

По случая е започнато бързо производство. Уведомена е и прокуратурата.

Случай на полицейска гонка

На 19 октомври в Пловдив, 26-годишният Орхан Яшар предизвика катастрофа с полицейска кола след гонка по улиците на града. При инцидента бе ранен един полицай.

До екшъна се стигна, след като "Мерцедес"-ът на Яшар навлиза в забранена улица в квартал "Капана" в Пловдив. Униформените го спират с палка, но той продължава пътя си. Започва преследване в центъра на града, като мъжът няколко пъти се опитва да блъсне и избута патрулната кола.

При пореден такъв опит на бул. "Христо Ботев", единият от полицаите стреля със служебното си оръжие и пука гума на "Мерцедес"-а. Преследваната кола се блъска в паркиран автомобил и се врязва в дърво.

Патрулката навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в два леки автомобила, при което е ранен единият полицай.

След катастрофата Орхан Яшар се опита да избяга, но бе арестуван и осъден на 1 година затвор.