Съдят шофьор на катафалка без книжка, блъснал моторист

stat
16:43  |  17 юли 2017 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
Мъжът карал траурния автомобил с фалшив талон (снимка архив) Мъжът карал траурния автомобил с фалшив талон (снимка архив)
Сн.: Bulphoto

Районна прокуратура-Варна предаде на съд шофьор на катафалка, причинил телесни повреди на моторист, управлявайки пил, без книжка и с превишена скорост.
На 19 май 2013 година 38-годишният Милен М. от Провадия управлявал траурния автомобил по варненския бул. „Сливница“. Въпреки че се движел в населено място, където максималната скорост е 50 км в час, той карал с около 85 км в час, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На кръстовището с ул. „Струга“, при червен сигнал на светофара, Милен М. ударил мотоциклета, от което шофиралият го мъж получил четири средни телесни повреди.

Причинилият катастрофата бил тестван с дрегер, който отчел 0,49 промила алкохол в кръвта му. При съставянето на акт за установяване на административно нарушение Милен М. представил контролен талон, издаден за свидетелство за правоуправление, каквото никога не е притежавал. Оказало се, че талонът е фалшив, заради което Районната прокуратура във Варна му повдигнала и второто обвинение.

Полицейските служители издали и талон за медицинско изследване на неправоспособния Милен М. Поради забавянето заради обслужване на пътно-транспортното произшествие подсъдимият дал кръвна проба два часа по-късно. Резултатите показали наличие на 0,47 промила алкохол.

Назначена била съдебномедицинска експертиза, която да определи концентрацията на алкохол в кръвта към момента на катастрофата. Заключението й показало, че той е бил с 0,78 промила алкохол в кръвта.

Предстои делото срещу 38-годишния провадиец да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода.
Последно в Общество


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?