Шофьорът, помел и убил бременна, се сдоби с обвинение

stat
17:34  |  12 март 2018 | Общество / Автор Калина Петрова /  
Разследването продължава Разследването продължава

Софийска окръжна прокуратура привлече в качеството на обвиняем Пламен Георгиев от с. Търнава, който през февруари прегази и уби бременната Миглена Данчева.
От днес той е с мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 хиляди лева, съобщиха от прокуратурата.

На 12.02.2018 г. около 15.00 часа в село Търнава при управление „Пежо 405“, 19 годишният шофьор помете в гръб на тротоара 35-годишната Миглена Данчева и 58-годишната й свекърва Румяна Шибилена. По-младата жена, която е била бременна с третото си дете, загина на място.

Пламен Георгиев е син на полицай. За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Враца и за да се осигури бързина, обективност, всестранност и пълнота на разследването, на 19.02.2018 г., главният прокурор разпореди досъдебното производство да се ръководи от Окръжна прокуратура – София.

След едномесечно разследване под ръководството на Окръжна прокуратура – София е установено, че водачът на автомобила Пламен Георгиев е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Миглена Данчева, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – тетрохидроканабинол, установено с химическа експертиза.

 Разследването продължава.
Последно в Общество


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.