Цачева: Закъснели сме със законодателните промени при застраховане на сгради

stat
11:21  |  3 юни 2012 | Политика / Редактор Елица Петрова / обновено преди 760 минути
Цачева днес е гост на Празника на розата край Казанлък
Сн.: Николета Райдовска, Dir.bg

Закъснели сме със законодателните промени при застраховането на сгради. Това заяви пред журналисти край Казанлък председателят на парламента Цецка Цачева.
 В събота в предаването „Седмицата" по Дарик министърът на регионалното строителство и благоустройство Лиляна Павлов заяви, че всички сгради трябва да имат задължителна застраховка. Темата ще бъде обсъдена на заседание на Министерския съвет, категорична е Павлова.
По думите й техническите паспорти на сградите също са задължителни, за да може да се знае какво е състоянието на сградата.

„Законът и в момента казва, за съжаление само за държавната и общинската собственост, това е задължително. Аз смятам, че всички сгради, независимо дали са частна или държавна собственост, трябва да имат задължителна застраховка", каза тя.

Състоянието на сградния фонд стана особено актуален след земетресението с магнитуд от 5.8 по Рихтер в района на Перник и София. При него нямаше жертви, но бяха нанесени значителни щети на много сгради. Специалисти отбелязваха, че този трус е и най-силният с епицентър в страната за последните седемдесет години.


Последно в Политика


“Форбс”: Защо санкциите срещу Русия не проработиха?

По улиците на Москва няма и следа като резултат от наложените ограничения. Защо санкциите срещу Русия не проработиха?