Това предаде Йонхап, цитирана от БТА, като цитира севернокорейския външен министър И Йон-хо. Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Изказването му дойде малко след като севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди, че Тръмп ще плати висока цена за заплахите, които отправи срещу Пхенян в речта си пред Общото събрание на ООН във вторник.

Ким Чен-ун каза, че обмисля възможен отговор срещу САЩ, като предупреди, че това ще е "най-висшата степен на твърдолинейна контрамярка срещу САЩ в историята".

В отговор на въпрос на репортери относно тази обмисляна контрамярка, дипломат номер едно на Пхенян каза:

"Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун".

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.

По повод предупреждението на Пхенян за ново ядрено изпитание, японският министър на отбраната Ицунори Онодера каза, че ако Северна Корея реши да извършва следващия си ядрен опит в Тихия океан, то бомбата може да бъде доставена в този район с помощта на балистична ракета, която би могла да прелети над Япония, предаде ТАСС.