Той обясни в Кърджали, че по принцип коалицията не е популярна, както и че коалиция между две партии не означава доживотен брак, не се прави по любов, а на базата на политически приоритети, съобщиха БТА и БГНЕС.

По думите на Станишев, партньорството с ДПС се гради на "каузата" за възстановяване на икономика, държавност и социална справедливост.

"Докато правителството начело с г-н Орешарски изпълнява програмата, която е в основата на партньорството с ДПС, ще го подкрепяме",
допълни той.

Станишев коментира срещата на Бойко Борисов и Лютви Местан в кафене в Кърджали, че не приема на сериозно правенето на политика на маса в заведение.

Соцлидерът каза още, че през май се очаква да бъде представена като първи вариант подготвяната от правителството програма за реиндустриализация на България и по нея да започне широко обществено обсъждане.

"Наред с дългосрочните цели, акцент ще бъдат действията в първите 2 години, за да се почувства ефект по-бързо. В средносрочен план страната ни ще има нужда и от АЕЦ "Козлодуй", и от АЕЦ "Белене", защото индустрията се нуждае от базови мощности", обясни той.

Соцлидерът каза, че е скандализиран от гласуването и решението на ЕП за спиране на "Южен поток" и за санкции срещу руски енергийни фирми, защото според него не е справедливо към България.
Той определи проекта като важен за икономиката на страната и като един от източниците на диверсификация на доставките на газ за България.

Лидерът на БСП е на посещение в Кърджали за срещи с бизнеса и соцактива.