Той каза това пред журналисти в местността "Копривките" край Пловдив, където се провежда 10-ят събор на социалистите, посветен на 69-та годишнина от 9 септември 1944 година, предаде БТА.

Лидерът на БСП призова тези от протестиращите, които са излезли спонтанно на улицата, да се замислят кого обслужват.

За правителството

По отношение стабилността на кабинета Станишев заяви, че продължителността на живот на управлението зависи от качеството на работата на министрите и на целия Министерски съвет.

В тази връзка той подчерта, че доверието на БСП не е дадено на кабинета авансово и завинаги и министрите трябва да работят и изпълняват поетите от партията-мандатоносител ангажименти.

Сергей Станишев обясни, че има забележки към кабинета и те са свързани с кадровата политика. Според него "трябва да се изчистят всички "калинки" и некомпетентни хора, назначени от ГЕРБ", защото, по думите му, в противен случай промените ще се извършат бавно и трудно.

За АЕЦ "Белене"


На въпрос за АЕЦ "Белене" Станишев отговори, че БСП не е променила позицията си, че проектът е изгоден за България. Според него всеки българин трябва да си зададе въпроса искаме или не България да е ядрена държава.

Ясно е, че АЕЦ "Козлодуй" има финален срок, докато "Белене" не е проект за един мандат със своя срок на действие от 60 години.

По думите му изграждането на АЕЦ "Белене" означава изграждане на енергийна независимост на държавата.

Сергей Станишев бе гост на 10-я събор на социалистите в местността "Копровките" в Родопите. Той се организира от структурите на БСП в Пловдив и областта по повод на годишнина от Деветосептемврийското въстание през 1944 г.