Лидерът на ПЕС заявява в личната си страница, че по време на неговия мандат като премиер не са отпускани пари за филмите й.

Ето и пълния текст на поста:

«Елена Йончева е доказан професионалист, чиито филми от най-горещите и опасни точки на света, често са правени само благодарение на нейния ентусиазъм и отдаденост на журналистиката и със скромен, понякога дори крайно недостатъчен бюджет.

По време на моя мандат българското правителство не е отпускало средства за филми на Йончева.

Прочетох всякакви спекулации за връзка със служби и национална сигурност.

Единствената връзка е, че филмите на Елена са отразявали региони и страни, където не само българската, но и световната сигурност е била застрашена.

Винаги съм бил противник на това да се използват лични нападки, да се въвличат близки и семейства в политическите битки. Това често се прави, просто за да се отклони вниманието от същественото в кампанията.»

По-рано Елена Йончева отправи предизвикателство към Бойко Борисов:

„Убедена съм, че става въпрос за голяма лъжа. Ако се докаже, че това, което говори Борисов, не е лъжа, съм готова да се откажа от всякаква политическа дейност и да изляза от парламента. Но ако се докаже, че Борисов лъже, ако е мъж и има чест, и достойнство на държавник, тогава той да поеме отговорността и да напусне политическата сцена“.

След това Бойко Борисов реагира и каза, че беше възмутен от поведението на Елена Йончева спрямо Делян Добрев.

Той посочи, че това е било причината да заяви, че са платени 2 милиона лева за репортажите на Йончева.