Станишев отиде в централата на ДПС, за да поднесе поздравленията и подаръка си на Ахмед Доган, който днес има рожден ден и навършва 55 години, предаде БГНЕС.
Микроскопът всъщност е действащ, уточни Станишев и обясни, че символиката му била да помага на Доган винаги да достига до същността на нещата.
Освен лабораторния прибор лидерът на ДПС получи в дар негов портрет от преди 25 години, рисуван в Карлово от натура непосредствено преди влизането му в затвора, предаде Bulphoto. Картината донесоха Димитър и Светослава Тадаръкови. Председателят на Мюсюлманското настоятелство в Пловдив Джамисет Джафер поднесе също картина, но изобразяваща харем. Наред с многото художествени платна Ахмед Доган се сдоби с декоративна секира, кристален орел и копие на тракийска златна маска.
БСП ще обсъди вдигането на изборния праг за коалиции, каза Сергей Станишев на излизане от сградата на ДПС. В партията обсъждат евентуално вдигане на този праг на 8%, стана ясно неотдавна.
Станишев отказа да коментира идеята на либералите от ДПС и НДСВ да се явят заедно на евроизборите с думите "има логика, има основание, но самите партии би трябвало да го преценят. Не мога аз да им давам акъл“. Запитан дали "коалиционната любов“ между ДПС и БСП ще продължи и в следващия парламент, премиерът отново избегна конкретния отговор, като изтъкна, че двете партии са демонстрирали през настоящето управление отговорност към страната, което важи и за НДСВ.
„Ние сме различни партии с различна история с конфликти в миналото, но без тази коалиция България нямаше да бъде в ЕС, обобщи Станишев.
Вижте видео от празненството на рождения ден на Ахмед Доган