В 11,25 ч. в понеделник в дежурната на дирекцията на МВР е получено съобщение, че в жилище на бул. "Македония" 29 в кв. "Кючук Париж" са намерени три тела, съобщиха от полицията. В жилището криминалистите са открили още един труп.

Мъртви са 32-годишният Георги Тепавичаров, военен от авиобаза "Граф Игнатиево", съпругата му Николина (29 г.) и двете им момченца - малкият Ангел, който скоро навършил 4 години, и по-големият - второкланикът Илия.
Тялото на жената е било в спалнята, а мъжът и двете деца - в детската стая.
До трупа на Георги е открит законно притежаван от него пистолет. Той не е бил служебен, а личен. Оръжието не е било със заглушител, но никой не е чул изстрели.

Става дума за тройно убийство с последвало самоубийство, съобщи на извънредна пресконференция в Пловдив комисар Николай Кирков, началник сектор „Криминална полиция” при ОДМВР-Пловдив, предаде "Фокус". Всички жертви са с огнестрелни рани. По неофициална информация те са простреляни в главите, предаде БНТ.

Сигналът за случилото се е подаден от брата на 32-годишния мъж, който отключил вратата на апартамента. В продължение на три-четири дни той и семействата на убитите са опитвали да се свържат с тях. Последно братът се е видял с Георги в петък следобяд пред апартамента им, а родителите на Николина и Георги ги потърсили по телефона в събота на обяд, но не могли да се свържат.
Апартаментът е бил заключен отвътре, няма данни в него да е влизало външно лице.

Георги е работил в авиобаза "Граф Игнатиево" през последните две години. Длъжността му е била специалист по комуникационни системи. От  Министеството на отбраната заявиха, че е имал много висока атестация и е бил предложен за повишение. Не е имал никакви проблеми с колегите си, както и не е споделял за такива в семейството му.
Жената е работила в магазин за кухненски плотове под блока, където е извършено убийството. Преди няколко месеца обаче напуснала, тъй като била недоволна от заплащането. Семейството живее под наем във ведомствено жилище на Министерството на отбраната, съобщи Дарик радио.

От полицията отказаха да коментира дали семейството е имало някакви финансови затруднения.
"Установява се финансовото състояние на семейството, изпращат се писма до банки и финансови институции, за да се разбере дали е имало задлъжнялост", уточни Николай Кирков.
По данни на полицията Николина е смятала да си отвори собствен магазин. От профила й във Фейсбук пък се вижда, че неотдавна семейството е било на почивка в Турция. Имали нова "Дачия".

Всички техни близки и познати са шокирани от случилото се, защото ги познават като страхотно семейство. Полицаите допускат, че мъжът е изпаднал във временна невменяемост вследствие на психическа криза, отключена от някакъв проблем, съобщи в. "24 часа". Основните версии са за болезнена ревност или дългове - според негови познати той бил натрупал големи борчове, пише пък "Труд".

По думите на съседи, които са го познавали, Георги бил кротък човек. „На мравката път правеше”, разказаха те. 
Тепавичаров е бил в домашен отпуск от 8 януари до 4 февруари.
От 2001 г. работи в системата на Българската армия.
Той е родом от Нареченски бани, а Николина - от Чепеларе, където семейството й държи къща за гости.

Все още не е ясно кога е извършено убийството, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галя Минчева, цитирана от "Радио Пловдив". Образувано е досъдебно производство по чл. 116 от НК за убийство на повече от едно лица, в това число и на малолетни. "Засега се проверяват всички версии. Назначени са много експертизи, каква е причината за убийството може да се каже, когато са готови", добави тя.

В началото на месеца петима души от едно семейство бяха открити мъртви в апартамента им в София. Първоначалната версия сочеше като вероятен извършител психично болния син Владимир, но по-късно от МВР съобщиха, че резултатите от назначените експертизи са показали наличие на барутни частици по ръцете на бащата Васил, който е бивш служител на Министерство на отбраната.