След 21 часа в четвъртък вечерта е получен сигнал за починала възрастна жена в апартамент в блок 254 в столичния кв. „Гоце Делчев”. Сигналът е подаден от съседи, които съобщили, че не са я виждали от няколко дни. На място пристигнал патрул, който открил тялото на възрастната жена в коридора на апартамента с много кръв около нея и гилза. В съседни стаи са намерени още четири трупа – на мъж, жена и двама по-млади мъже.
По телата има огнестрелни и прободни рани, предаде БТА.

Съседи разказали, че възрастната жена - Здравка Савова, е живеела с дъщеря си Наталия, зет си Васил и двамата си внука - Владимир и Георги. Тя е била 79-годишна, зет й е бил на 55 години, дъщерята - на 54 години, а двамата внука - на 27 и 21 години.

Именно съседи са открили първи тялото на възрастната жена. Те са имали ключ от жилището й и са влезли в него, каза още старши комисар Йорданов.
По техните разкази семейството е било скромно, не са били конфликтни, не са имали пререкания. Според съседите двамата младежи са били с леки психични отклонения, но тепърва ще се установява дали са били освидетелствани.
Смята се, че именно единият от тях  - 27-годишният Владимир, е избил семейството по време на скандал, след което сам се е застрелял.

"За Влади знаем, че има някакви отклонения, много деликатно се пазеше тази тема в семейството. Без татко си, например, не излизаше на разходка. Последно знам, че са го водили на лекар преди месец, леля Здравка казала, че нещата с детето не са добре", обясни пред bTV съседът Емил Борисов, който пръв отваря вратата на апартамента на убитите.

Зетят е притежавал законно притежавано оръжие и то е намерено в апартамента. Той е бивш служител от Министерството на отбраната, сега пенсионер. Съпругата му е бивша служителка на МВР.
На мястото на трагедията е намерен и нож.

Вероятно убийството е извършено още в понеделник или вторник. Валери Йорданов обеща повече подробности, след като бъдат готови експертизите и аутопсиите на труповете.

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев коментира по БНР, че това е пълна трагедия на едно необщително семейство.
"Било е по-затворено семейството. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, чакаме химическите експертизи. По различен начин е настъпила смъртта на лицата. Ще видим тепърва дали двамата синове са имали психични отклонения. Може би в късния следобед ще има малко повече отговори", уточни още Василев.

Директорът на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Светослава Гълъбова коментира пред БНР, че липсва грижа за психично болните.
"Те взимат лекарствата, но през деня са свободни да правят каквото си поискат. Поради липсата на тази грижа се стига до такива тежки инциденти", добави тя.

Вижте снимки от мястото на трагедията