Това каза Камен Костадинов, депутат от ДПС в Нова телевизия по повод инцидента пред джамията в центъра на София. Само за една седмица лидерът на Атака Волен Сидеров успя да взриви общественото мнение, като връчи сметка на американския посланик, провали тържество в Батак и Атон, предизвика инцидент в центъра на София и се сби с депутат в студио на БНР.

Костадинов се надява главният прокурор и цялата прокуратура, която работи под негово ръководство, да си свърши добре работата. "Ясно е казано какви са техните правомощия както по отношение на имунитетите на всеки един народен представител, така и по отношение спазването на законността от всеки един български гражданин", заяви Костадинов.

Той определи като неприятен инцидентът с ударената с камък депутатка от „Атака” Деница Гаджева, но „всеки един, който си го търси, най-вероятно може и да го получи”. Камен Костадинов заяви, че няма какво да правят тези мирни протести по време на петъчната молитва в двора на джамията.

Според политолога Огнян Минчев през последните две години "Атака" е тясно свързана с властта и безкомпромисно подкрепя управляващата партия, но обаче в предизборния период, когато трябва да се натрупат определени дивиденти, започват определени акции. За една седмица се случи разговорът на Волен Сидеров с посланик Джеймс Уорлик, "Атака" провали празника на Батак, припомни Минчев. "Вие си присвоявате правото на морален арбитър", заяви Огнян Минчев. Според него, поведението на Волен Сидеров е политическа наглост. През цялата минала седмица медиите се занимават със скандалите на Сидеров. В същото време Доган обикаля Родопите, заяви политологът. По думите му, целта на всичко това е да се потвърди още веднъж, че "Атака" и ДПС са скачени съдове. Целта е да се циментират двата електората, добави Огнян Минчев.

Депутатът от "Атака" Десислав Чуколов отрече категорично това твърдение и отново заяви, че в центъра на София се разпространява ислямски екстремизъм. Той заяви, че дори премиерът Борисов влиза в една група на говорене срещу "Атака". Борисов за съжаление влиза в една група с ДПС, с БСП и със СДС, каза Чуколов. Според него предизборно се напада "Атака".

В подписката, която е инициирана в интернет пространството от политолога Огнян Минчев към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Волен Сидеров, до момента са се подписали 3672. Десислав Чуколов заяви, че подписката не е реална, тъй като ай пи адресите в нея се повтаряли. Той заяви, че в подписката на "Атака", която пък е за сваляне имунитета на Ахмед Доган, само вчера в Русе са се подписали 500 души.