В съобщение на правителствената пресслужба се казва, че проф. Георги Близнашки сформира екипа си.

Началник на кабинета му ще е Георги Георгиев - бивш член на Комисията за разкриване на досиетата, правен и бизнес консултант, адвокат по административно, търговско и финансово право. В периода 1990-1993 г. е заемал различни длъжности в просветното министерство, а в от 2001 до 2003 г. - зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Проф. д-р Емилия Друмева ще е съветник на премиера по изборните въпроси. От 2003 г. до 2012 г. тя беше съдия в Конституционния съд. Била е български представител два мандата в Европейския комитет на Съвета на Европа.

Деница Желева е назначена за съветник по външнополитическите въпроси. Тя е магистър по скандинавистика, американистика и икономическа психология от Рейнския университет „Фридрих Вилхелм” в Бон. Специализирала е в дипломатическите институти на министерствата на външните работи на Германия и България. Работила е във фондация „Конрад Аденауер“ и в Датския културен институт в Бон.

Съветник на премиера по национална сигурност ще бъде Цвятко Георгиев, бивш служител на НСО и ДАНС, където е бил шеф на дирекция. Участвал е в Комитета по сигурността и Специалния комитет на НАТО. Магистър по право, по история и география, както и по психотерапия и консултиране. Има следдипломни квалификации по медиация. В периода 2010-2013 г. е експерт в подкомисията за парламентарен контрол на Закона за СРС и Закона за електронните съобщения.

Мая Иванова ще бъде съветник на Близнашки по юридическите въпроси. Тя е магистър по право в Софийския университет, където е съосновател на Клуба по конституционно право. От юни 2013 г. е юридически съветник в Изпълнителна агенция „Морска администрация“ към Министерството на транспорта, а преди това е работила в адвокатска кантора.

Деканът на Стопанския факултет на Югозападния университет в Благоевград проф. д-р Ганчо Ганчев ще съветва премиера по икономическите въпроси. Той е завършил международни отношения в Московския държавен институт и  специализирал в чуждестранни научни организации и международни финансови институции. Професионалната му квалификация е в сферата на финансите и кредита, финансовите пазари, макроикономическата политика, икономическата теория и теорията на прехода.

Христо Христев
ще бъде съветник по европейските въпроси - доктор по право от Университета на Нанси, Франция, преподавател. Участвал е в различни изследователски проекти на Европейската служба за борба с измамите (OLAF), Институт „Отворено общество“, Transparency International, Фондация за развитие на правосъдието, Института по публична администрация на Германия.

Веселин Нинов ще дава съвети на премиера в медийната политика. Той е роден през 1982 г. в Русе, бакалавър по връзки с обществеността от СУ „Св. Климент Охридски“, магистър по политология. Започнал е професионалната си кариера в Правителствената информационна служба през март 2005 г. От 2010 г. до 2012 г. е главен експерт в Министерството на финансите, а от февруари 2012 г. до 7 август 2014 г. е началник на отдел в Прессекретариата на държавния глава.

Доц. Юлиана Матеева ще е съветник по наказателно-правна реформа. Тя ръководи катедра „Правни науки” във Варненския свободен университет.  Магистър е по право и доктор по наказателно право.

Проф. Калин Янакиев ще бъде съветник на премиера по въпросите на духовната сфера. Преподавателят във Философския факултет на СУ участваше заедно с Близнашки в протестите срещу кабинета "Орешарски" и при събирането на подписката за провеждане на изборен референдум.

Най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева ще бъде съветник по въпросите на младежта и спорта. За първи път намира място в топ 10 на световната ранглиста през1984 г. (№9), за да стигне до най-доброто си класиране – №3, през февруари1985 г. Спечелила е 19 титли на единично и четири титли на двойки. Бронзов медалист е от Олимпийските игри в Сеул. През 1993 г. е обявена за спортист №1 на Швейцария. Малеева е съосновател и оперативен мениджър на фондацията „Swissclinical”, която работи в подкрепа на децата с увреждания в България.