Вестник "Индипендънт" акцентира върху това, че сенатската комисия по разузнаването е поискала да изслуша Доналд Тръмп-младши във връзка със срещата му с Наталия Веселницкая, за която се твърди, че е свързана с Кремъл.

Новото развитие около този случай става само броени дни след срещата Тръмп-Путин на форума на Г-20, отбелязва британският ежедневник, цитиран от БТА.

"Индипендънт" пише, че срещата между Тръмп-младши, на която според изнесена от вестник "Ню Йорк таймс" информация, присъствали още зетят на президента Джаред Къшнър и тогавашният шеф на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт, както изглежда е първата потвърдена частна среща между представители на вътрешното обкръжение на Тръмп и руски гражданин по време на предизборната кампания.

Друг британски вестник, "Дейли телеграф", отбелязва, че твърденията за връзки на предизборния щаб на Тръмп с Русия са хвърлили сянка върху първите няколко месеца от управлението на американския президент.

"Гардиън" припомня, че по въпроса беше назначен специален прокурор, Робърт Мълър.

Белият дом се опитва да омаловажи срещата на Тръмп-младши с руската адвокатка на фона на появата на нови подробности, пише вестник "Вашингтон пост".

Американският всекидневник коментира, че разкритията за проведената миналата година среща, на която, както се твърди, адвокатката предложила компрометиращи сведения за съперницата на Тръмп на изборите Хилари Клинтън, отново поставя правителството на президента в отбранителна позиция за отношенията му с Москва. Изглежда също така продължава тенденцията да не се обявяват контакти с Кремъл или да се дава невярна информация за тях, отбелязва още "Вашингтон пост".

Британският вестник "Файненшъл таймс" пише, че Републиканската партия в САЩ е обезпокоена заради срещата на Тръмп-младши с Веселницкая.