Белият дом залага на ”Произведено в Америка”

stat
07:08  |  17 юли 2017 | По света / Редактор Виктор Стефанов /  
Доналд Тръмп бе избран за президент на САЩ с обещанието, че ще върне обратно в страната работните места в много отрасли Доналд Тръмп бе избран за президент на САЩ с обещанието, че ще върне обратно в страната работните места в много отрасли
Сн.: БТА

Белият дом обяви, че планира тази седмица да мине под мотото "Произведено в Америка".
Асошиейтед прес отбелязва, че това е станало на фона проблемите на президента Доналд Тръмп с ежедневните разкрития във връзка с набиращите скорост разследвания за предполагаема намеса на Русия в президентските избори в Съединените щати миналата година.

Хелън Агире Фере, директорката на Белия дом по медийните въпроси, съобщи, че днес в президентството ще бъде изложен щанд "Произведено в Америка" със стоки от всички 50 американски щата.

В сряда Тръмп ще направи официално изявление, в което ще подчертае колко е важно да се произвежда в САЩ, а в събота ще пътува до Вирджиния за церемонията по вкарване в строя на новия американски самолетоносач "Джералд Форд".

"Прекалено много време нашето правителство бе забравило американските работници. Интересите (им) бяха пренебрегвани за сметка на глобални проекти и богатството бе отнемано от техните общности и изпращано в чужбина", каза Фере. Тя увери, че при управлението на Тръмп "американските работници не само че никога няма да бъдат забравени, но и ще бъдат защитавани".

Милиардерът бе избран за президент на САЩ с обещанието, че ще върне обратно в страната работните места в промишлеността, загубени заради технологичните иновации и аутсорсинга, посредством намаляване на регулациите и предоговаряне на търговски споразумения, отбелязва Асошиейтед прес.

Освен инициатива на Белия дом, "Произведено в Америка" е конкурс на популярната телевизионна водеща и бизнес дама Марта Стюарт. Преди две години българската марка кисело мляко (йогурт) "Тримона" стана финалист в конкурса. В началото на тази година марката "Тримона" пък бе избрана за №1 в американската класация Dairy Foods (млечни продукти) за нови млечни продукти.
Последно в По света


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.