Това се казва в изключително остра редакционна статия срещу президента Доналд Тръмп на вестник "Ю Ес Ей тудей", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ю Ес Ей тудей" е единственият национален всекидневник в САЩ и е с един от най-високите тиражи в страната. Той обикновено е с по-умерен тон, но туит на Тръмп за сенаторка от Демократическата партия предизвика острата редакционна статия.

Под заглавие "Ще достигнат ли някога дъното низостите на Тръмп?" вестникът осъжда туита от вторник, в който Тръмп твърди, че сенаторката Кирстен Гилибранд неотдавна го е "умолявала за дарения за предизборната й кампания" и добавя, че тя била "готова на всичко", за да получи финансова подкрепа.

"С последния си туит, в който намеква, че американска сенаторка може да предлага сексуални услуги срещу предизборни дарения, президентът Тръмп показа, че е неадекватен да упражнява длъжността си. Стигането до дъното не спира един президент, който съумява да пада все по-ниско", пише в редакционната статия.

"Един президент, който на практика нарича сенаторката Кирстен Гилибранд уличница, не е достоен дори да чисти тоалетните на президентската библиотека на Обама, нито да лъска обувките на Джордж У. Буш", пише вестникът, споменавайки предшествениците на Тръмп от Демократическата и Републиканската партия.

В статията също се говори за множеството "лъжливи или неверни изказвания" на Доналд Тръмп - средно по 5,5 на ден по изчисления на в. "Вашингтон пост" - както и за коментарите му, които подхранват обществените разделения.

"Тук не става дума за политическите несъгласия, които имаме с всички президенти, нито за разочарованието ни от някои техни решения. Обама и Буш също са се проваляли в много отношения. Те са нарушавали свои обещания и са изричали лъжи, но благоприличието им никога не е било под съмнение", пише "Ю Ес Ей тудей".

"Затова пък Доналд Тръмп като човек е особено ужасен, а поведението му е отблъскващо", пише вестникът.