Недоволните съседи ще внесат молба до председателя на Народното събрание Цецка Цачева с искане Баракова да напусне ведомственото жилище.

Те обясняват, че от апартамента на депутатката се чуват крясъци, скандали писъци, обидни думи, тропане и силна музика, съобщава Нова телевизия.

Съседката Валентина Константинова се е обърнала във Фейсбук за съдействие към хора с подобни проблеми. Тя и съпругът й имат две малки деца и разказват, че тормозът от шумния апартамент на Баракова е денонощен.

Константинова и останалите съседи виждали, че в депутатския апартамент влиза не само майката на Баракова, но и мъж. Тя споделя, че се чува блъскане и удряне, и се притеснява от последствията.

Мъжът е бил при семейство Константинови, представил се е за човек от Народното събрание и поискал да се разберат без много шум.

Ана Баракова отрече всичко, казано от съседите й и заяви, че е безкрайно много изненадана. Според нея това е поръчка.

Тя обясни, че е сама от доста време, майка й често отсяда при нея, но мъж при тях не живее, а идва неин познат. По думите й има по-малък брат, който рядко идва до София.

Тя обаче се оплака, че децата в блока тропат много.

Все пак Баракова смята да напусне ведомственото жилище и да си потърси квартира. Според нея обаче няма да спрат атаките срещу нея.

Нова телевизия съобщи, че мъжът, който идва в апартамента на депутатката, е заплашил екипа им и е отказал да бъде сниман.

Баракова стана известна като първия независим депутат още преди клетвата на народните избраници. Тя напусна партията на Николай Бареков ББЦ, след като беше избрана заради 13-ата позиция в бюлетина номер 13 на партията.