Преди дни сръбският вестник "Блиц" съобщи, че в икономическите кръгове на страната се спекулира, че "най-богатият българин" има близки контакти с двама президентски съветници - Павле Башич и Предраг Милкич. Връзките им започнали, след като банкерът купил фабриката си за стъкло в Парачин, която е най-голямата на Балканите.

В телевизионно интервю Николич не коментира пряко съмненията, че негови съветници покровителстват Василев, но говори за ареста му, като през цялото време го наричаше българин, без да използва името му, предаде кореспондент на Дарик радио.

"Когато се случи нещо в Сърбия, ако някой човек е обвинен в нещо или има съмнения, че е виновен за нещо, журналистите намират отнякъде снимка, на която съм с него. Сега си имам и свой българин", добави президентът.

Той имаше предвид негови снимки с Василев на откриването на завода в Парачин.

Някой купува фабриката за стъкло в Парачин, инвестирал е в производствена линия, която напълно спира вноса на стъкло и започва износ на стъкло от Парачин... Попитаха ме - „Г-н президент, искате ли да отворите фабриката за стъкло в Парачин?" Защо не? А сега българинът се оказа мой", негодува още Томислав Николич.

Междувременно сръбски медии съобщиха, че е възможно българският банкер, който в момента чака решението на съда дали да бъде екстрадиран в България, да поиска сръбско гражданство.
Самият той не отхвърли вероятността да поиска политическо убежище в страната.

Междувременно днес Цветан Василев излезе със специално изявление в сайта си, в който "развенча" три мита - че е откраднал парите от КТБ и е избягал, че се крие и че банката е пирамида.

АНКЕТА: Ще бъде ли екстрадиран Цветан Василев от Сърбия?