Това съобщи сръбската национална телевизия РТС (Радио-телевизия Сърбия), която се позова на официално съобщение на Министерството на отбраната. В него се казва, че около 21,00 часа местно време (22,00 ч. българско), при обход на сръбско-българската граница, бил чут изстрел в района между селата Славиня и Изатовци, предаде "Фокус".

На мястото на инцидента са били открити 6 мигранти от Афганистан и 4 местни ловци.

От изстрела е бил ранен 20-годишен афганистанец, който малко след това е починал. Ловецът, който е произвел изстрела е бил задържан за 48 часа. Води се разследване.

Селата Славиня и Изатовци, Пиротски окръг се намират в непосредствена близост до българската граница и са част от Западните покрайнини.

По-късно двама 16-годишни младежи са били нападнати и бити от бежанци в парк в центъра на Суботица, съобщи местното електронно издание Subotica.com.

Според изданието младежите са се опитали да помогнат на бежанците да намерят място за пренощуване, но в отговор на това е последвала агресия.

Изданието уточнява, че парковете в централната част на града непрекъснато са пълни с бежанци.

Преди дни  служители на сръбското министерство на вътрешните работи задържаха двама каналджии, превозващи в микробуси 38 мигранти от Афганистан, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Полицията открила на паркинг близо до селището Майданпек три микробуса, в които се намирали бежанците– граждани на Афганистан. На място са задържани двама души, един от които полицай.

Контролът по границата с България и с Македония се извършва от обединени сили на полицията и армията на Сърбия.

За по-малко от месец сръбските гранични власти са ни върнали над 2200 мигранти, които се опитвали да влязат в страната от България.

Задържаха мигранти, тръгнали пеш по "Тракия"

Четирима незаконно пребиваващи на територията на страната ни мъже са задържани тази нощ на едно от платната на АМ "Тракия", съобщиха междувременно от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

В полицията е получен сигнал за движещи се пеш хора в района. Екипи на "Пътна полиция" са открили четирима млади мъже в района на 61-и километър в платното по посока за София. Те били спрени и проверени от полицейския автопатрул, при което се установило, че са чужденци без документи за самоличност.

Установено било още, че това са трима афганистанци и сириец на възраст между 20 и 33 години. Те са влезли нелегално на територията на страната ни и са пътували по посока за столицата. И четиримата ще бъдат настанени в Дом за временно настаняване на чужденци.