Сигналът за тежкия инцидент е получен в оперативната дежурна част на Областната дирекция на МВР в Шумен в 2 часа тази нощ, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.

Катастрофата е станала на главен път Силистра- Шумен – Ямбол в близост до разклона за село Васил Друмев.

44-годишният Димитър Г. от Бургас е управлявал лек автомобил „Опел Астра” с бургаска регистрация. По неустановени все още причини колата е излязла вдясно от пътното платно, ударила се е в дърво и се е запалила.

На място са изпратени екипи на сектор „Пътна полиция” и пожарната. За гасенето на пожара са използвани 2000 литра вода и 30 литра пенообразувател.

Шофьорът е транспортиран в МБАЛ Шумен с фрактура на шийни прешлени, изгаряния на лява и дясна ръка и травма на главата. Взета му е кръвна проба за алкохол.

В напълно изгорялата кола е открито тялото на 37-годишна гражданка на Русия.
Загиналата жена е била бременна и е съпруга на шофьора, който е дипломат в българското посолство в Москва, съобщи пред Агенция ТАСС вицеконсулът в генералното консулство на Руската федерация във Варна Галина Петровская.

Рускинята е била с предпазен колан, а краката са й били затиснати от смачканите ламарини и е изгоряла в пламналата кола, пише "Труд". Съпругът й пък е бил без колан и при удара в дървото е изхвърчал през предното стъкло.

Предстои да бъде направена аутопсия на загиналата жена. Работата по случая продължава.

От Окръжната прокуратура в Шумен съобщиха, че загиналата гражданка на Руската федерация се казва Наталия Егорова.

Свидетелка на катастрофата, която забелязала пламъците от катастрофиралия автомобил, се притекла на помощ. Жената успяла да изведе на безопасно разстояние от колата Димитър Г., който лежал в крайпътната канавка и е бил неконтактен.

Той притежава служебен паспорт, но не се ползва с дипломатически статут.