Рестриктивните мерки са в четири области: ограничаване на достъпа до европейските капиталови пазари, оръжейно ембарго, внос на стоки и технологии с възможна двойна употреба, и продажба на модерни технологии за добив на петрол.

Очаква се в официалния вестник на Европейския съюз да бъдат публикувани подробностите, сред които ще са и имената на руските държавни банки, чиито акции и облигации няма да се търгуват на европейските пазари, съобщи БНР.

На 30 юли ЕС наложи нови санкции спрямо Русия заради политиката й в Украйна.

САЩ се присъединиха към санкциите.

Санкциите ще засегнат петте най-големи банки в Русия, пише днес "Ведомости", цитиран от БТА. Част от тях обаче заявили, че санкциите няма да се отразят върху дейността им.

Негативното влияние на санкциите ще бъде усетено и от европейските банки, работещи в Русия, напомня вестникът изявление на външното министерство в Москва.
След "Уралвагонзавод", концерна "Калашников" и други руски холдинги от отбранителната индустрия в санкционния списък на САЩ се озова и Обединената корабостроителна корпорация (ОКК).

Снощи ЕС включи още 8 руснаци и 3 руски компании в черния списък на санкциите заради руските действия в Украйна. Г-7 заплаши Русия с още санкции.

"Нашата оценка е, че санкциите на ЕС срещу Русия на практика няма да се отразят пряко върху България. Иска ми се това да бъдат последните санкции, които се налагат по отношение на Русия, защото всички следващи стъпки, ако се върви в тази посока, биха могли да доведат и до потенциални загуби за България", коментира днес министърът на външните работи в оставка Кристиан Вигенин.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За новите санкции на ЕС срещу Русия