Мистериозният маскиран палач на "Ислямска държава" имал чувството, че всяко негово движение било следено от британските служби за сигурност, пише в. "Мейл он сънди", цитиран от Франс прес и БТА.

Човекът, който се появи в няколко видеа с обезглавяване на заложници, написал през 2010 г. в имейл до журналист от "Мейл он сънди", че се чувствал като ходещ мъртвец и невинна жертва на МИ5.

Емуази дава за пример случай, когато пуснал лаптопа си за продажба в интернет. Срещнал се с потенциален купувач и взел със себе си устройството да го разгледа и ако е доволен да го купи. Човекът взел лаптопа, дал парите, стиснал му ръката и му казал: "Приятно ми бе да работя с теб, Мохамед".

Емуази пише в имейла, че няма как купувачът да му е знаел малкото име, тъй като никога не го споделя с непознати, пише "Мейл он сънди".

Тормозът, наложен от британските служби за вътрешна сигурност, бил толкова голям, че Емуази започнал да мисли за самоубийство.

"Чувствам се като ходещ мъртвец. Не ме е страх, че ще ме убият, а по-скоро, че някой ден ще взема достатъчно хапчета, за да заспя завинаги! Просто искам да се отърва от тези хора", написал той в имейла до журналиста Робърт Веркайк, изпратен на 14 декември 2010 г.

Властите в Кувейт държат под строго наблюдение близките на Мохамед Емуази - лондончанина, известен като Джон Джихадиста, пише днес в. "Ал Кабас", цитиран от Франс прес.

Членове на семейството на мъжа, разпознат от медии и експерти като джихадиста, появил се във видеозаписи с обезглавяване на западни заложници на групировката "Ислямска държава", живеят и работят в Кувейт. Също като него те имат британско гражданство, твърди изданието.

"Службите за сигурност са взели необходимите мерки, за да ги следят денонощно", пише "Ал Кабас", като се позовава на "информирани източници".