Това съобщи за Дир.бг окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Иван Николов се е обесил в килията си на 25 август, като по случая е образувано досъдебно производство. По първоначални данни арестантът е използвал ивици плат.

"Подробностите и при какви обстоятелства е станало самоубийството са в процес на разследване. След приключването му може да бъде дадена допълнителна информация", обясни окръжният прокурор на Ямбол.

Жестокото убийство бе извършено в нощта на 30 срещу 31 юли в ямболското село Маломир. Иван Николов, който е рецидивист с 10 присъди, бе обвинен, че е изнасилил 68-годишната Джанет Бенет, след което, за да прикрие престъплението, я е убил. Убийството е извършено с особена жестокост, като тялото на жертвата е било подпалено.

Мъжът твърдеше пред съда, когато се гледа мярката му за неотклонение, че не е убил Бенет, въпреки че боксерки с неговата ДНК бяха намерени до трупа. Пред магистратите Николов заяви категорично, че не е изнасилвал и убивал жената и дори не я познава. Той призна, че е извършвал кражби и няколкократно е лежал в затвора, но никога не би посегнал на човек.

Преди това обаче стана ясно, че лабораторията за ДНК-профилиране в Бургас е установила ДНК-профила на убиеца и е направила сравнителен анализ само за 7-8 ч.
На пресконференция в Ямбол наблюдаващият прокурор по делото Едмонд Гоцев и главният секретар на МВР Георги Костов бяха категорични, че убиецът на чужденката е Иван Николов.