Играчът, който е висок 215 см, пътувал заедно със съотборниците си Иля Власов, Игор Колодински и Егор Клюка.

Според екипажа, 21-годишният диагонал е проявил "неучтиво поведение" към една от стюардесите, съобщиха "БГ Волейбол" и bTV.

Кимеров обаче обяснява, че просто се е опитал да се намести възможно най-удобно на седалката, която не е била съобразена с ръста му, а стюардесата не е проявила разбиране. След размяна на реплики, тя повикала полиция.

"Дойдоха двама полицаи, казаха ми че съм нарушител и ме помолиха да напусна самолета. Аз им обясних ситуацията, други пътници от самолета също им потвърдиха, че по никакъв начин не съм нарушил обществените порядки. Първоначално това ги убеди и те си тръгнаха, но малко по-късно се върнаха вече и бяха четирима. Заявиха ми, че стюардесата е написала официално жалба срещу мен. Разбрах абсурдността на цялата ситуация, но като нормален гражданин се подчиних и заедно с полицаите напуснах самолета”, разказва 215-сантиметровият волейболист.

Самият полет е бил забавен с 40 минути, а играчът, който е известен като руския Долф Лундгрен, все пак е излетял за Москва със следващия полет.

От авиокомпанията обясниха след това, че се плаща такса за допълнително място за толкова високи хора. Според тях от волейболния клуб не приемали това условие.