Тази версия развиват британски вестници - "Експрес" и жълтият "Дейли Мейл", във връзка с годишнината от катастрофата (8 март 2014-а).

Лайнерът "Боинг 777" на "Малейжа еърлайнс" с 239 души (официално) на борда, от които 227 пътници от 15 страни, летеше от Куала Лумпур за Пекин и изчезна от радарите на Южнокитайско море.

Мащабното международното издирване - най-скъпото в историята на авиацията (според Уикипедия), не е дало резултат и досега. Многобройните предположения за причините на драмата вървят от различни технически повреди до грешка на екипажа или намеса на пътниците.

През януари т.г. Малайзия, Австралия и Китай спряха търсенето над огромни акватории в южната част на Индийския океан - за мъка и разочарование на близките на загиналите.

Частно разследване на канадеца Андре Милн установило несъответствие между различни данни, пише "Дейли мейл". Официално, казва той, изчезналите хора са 239.

Продадените места обаче по документ били 228. Две деца пътували без места - при родителите си, а четирима души изпуснали самолета. Така общият брой на реално летелите в "Боинг"-а става 226 души, а заедно с 12-членния екипаж - 238.

Числото 239 значи съдържа един в повече и Милн си го обяснява със загадъчен "излишен" пътник. После той твърди, че става дума за похитител, който е овладял пилотската кабина и в крайна сметка е забил лайнера в океана.

Освен това разследващият любител някак е заключил, че "допълнителният пътник" и вероятен терорист е действал с външна подкрепа. Това му позволило да завземе контрола над самолета.

Информацията си "Експрес" завършва, припомняйки, че "с различни конспиративни теории е пробвано да се обясни изчезването на самолета, озадачаващо експерти по цял свят".

Специалисти по свръхестественото твърдяха, че извънземни може да са отнесли машината, я други обявиха, че тя всъщност е приземена в близка тайна база на ЦРУ.