Инцидентът станал на 23 юни, съобщиха от авиокомпанията.

Мъжът е изпратил благодарствено писмо за бързите действия на екипажа - Габриела Кожухарова, Иван Александров, Александра Илкова, Петър Аврамов. .

За съжаление престоят ми в България ми донесе доста тежък вирус, който затрудни връщането ми до Белгия. По време на полета загубих за кратко време съзнание и ако не беше бързата и компетентна помощ, която ми оказаха членовете на екипажа, изходът можеше да бъде фатален за мен. По време на полета бе организирано също лекар от летището да чака при кацането“, пише в писмото си към авиокомпанията пътникът, пожелал да остане анонимен.

„Много Ви моля да предадете на всички Ваши колеги и на капитана на самолета моята благодарност за компетентната и хуманна помощ, която ме спаси. Възхитен съм от професионалния начин по който се справиха с тази ситуация“, допълва той.

За ситуацията разказа и една от стюардесите Габриела Кожухарова.

„Около 30 минути преди самолетът да кацне на брюкселското летище, на един от пътниците му прилоша. Предложихме му болкоуспокоително, но много бързо разбрахме, че ситуацията е по-сериозна. Болката му ставаше все по-силна, а той самият – все по-слаб. Изгуби за кратко съзнание. Дадохме му кислород, а командирът се свърза с летището в Брюксел и организира линейка, която да посрещне мъжа на летището. Успяхме да го стабилизираме и когато дойде време да слезем от самолета, го предадохме на медицинските лица. Много сме щастливи, че пътникът е добре“, обясни тя.