Изтребител се разби след участие в парада в Мадрид

stat
14:23  |  12 октомври 2017 | По света / Редактор Лилия Чалева /  
Изстребител се разби след участие на парад в Мадрид Изстребител се разби след участие на парад в Мадрид
Сн.: Twitter

Изтребител "Юрофайтър", който се е връщал от военния парад по случай националния празник на Испания, се е разбил близо до военната база Албасете.
Това заяви говорител на Министерството на отбраната за агенция AФП, цитирана от "Фокус".

„Мога да потвърдя, че самолетът се е разбил", заяви говорителят, без да е в състояние да уточни дали има жертви при инцидента.

Няколко испански вестника цитират военни източници, заявявайки, че пилотът не е успял да се измъкне от пилотската кабина, преди да се разбие. Официално потвърждение на смъртта му обаче към момента няма.

Изтребителят „Юрофайтър“ се е разбил в близост до военновъздушната база Лос Ланос близо до град Албасете, на 300 км югоизточно от столицата. Смята се, че катастрофата е станала в близост до обществен парк.


Длъжностни лица вече са започнали разследвания, за да се установи какво е причинило катастрофата.Машината бе една от четирите, взели участие в парада в Мадрид.

Тазгодишният парад в Мадрид, на който присъстваха крал Фелипе и кралица Летисия, се провежда на фона на политическата криза, след като в Каталуния на 1 октомври бе проведен референдум, на който повече от 90% подкрепиха независимостта на региона.
Последно в По света


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.