Мароканските власти са проверили самолета, куфарите и личния багаж на пътниците и не са открили бомба или материали за производството й, съобщиха летищните власти в Казабланка, цитирани от Си Ен Ен Тюрк. 

След това самолетът отлетя към Сао Пауло, закъдето изпълняваше редовен полет.

По-рано машината, която е извършвала полет от Истанбул до Сао Пауло, се приземила успешно, а пътниците били евакуирани, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

Сапьори били изпратени да претърсят боинга. Тревогата е била обявена, след като в самолета е била открита бележка, на която пишело „бомба“.

На борда на полет TK15 е имало 250 души, съобщи "Хюриет Дейли Нюз", цитиран от bTV.

В събота друг самолет на „Търкиш Еърлайнс” – от Истанбул до Токио, трябваше да се върне до летището, от което излетя, пак заради бомбена заплаха. Анонимен сигнал предупреди за „товар C4”. Полицейски екипи претърсиха товарното помещение, но не намериха експлозиви.

Самолет "Еърбъс 340" на германската авиокомпания "Луфтханза" пък днес кацна принудително в Екатеринбург днес, след като един от пасажерите се почувствал зле, съобщи ТАСС, на която се позова БТА. Пътникът е настанен в клиника в руския град със съмнения за инфаркт.

Вчера самолет на "Еър Канада" направи твърдо приземяване на летището в Халифакс по време на снежна буря, влачейки се по корем 330 метра преди да спре извън пистата. 25 пътници бяха откарани в болница за наблюдение и лечение на леки наранявания.