На борда на самолета Макдонел Дъглас Ем Ди-80 е имало 116 души - 110 пътници, и шест души екипаж. По-рано бе съобщено, че самолетът се е разбил в Нигер.

Самолетът е излетял тази нощ в 1,17 ч. и трябвало да се приземи в Алжир в 5,10 ч. сутринта, но не е стигнал крайната си цел.

Министърът на транспорта на Буркина Фасо Жан Бертен Уедраго заяви, че самолетът, който изпълняваше полет от столицата на Буркина Фасо, Уагадугу, за Алжир, поискал промяна на курса в 01.38 часа по Гринуич поради буря в района, предаде Ройтерс. Връзката със самолета беше изгубена в 01.55 часа по Гринуич - около 50 минути след излитането.

Жан Уедраго уточни, че сред 110-те пътници имало 51 французи, 27 граждани на Буркина Фасо, осем ливанци, петима канадци, шестима алжирци, четирима германци, двама граждани на Люксембург, един швейцарец, един белгиец, един нигериец, един египтянин, един украинец, един камерунец и един малиец, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Двамата пилоти и четирима членове на екипажа са граждани на Испания. Самолетът е на испанската авиокомпания "Суифтеър" (Swiftair), но се използва от "Ер Алжери". 

Вчера 47 души загинаха, а 11 бяха ранени, след като тайвански самолет с 58 души на борда се разби при аварийно кацане.