Висшият магистрат е изобразен като кукла на конци, а като "кукловодите" зад него са поставени образите на бившия правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов, издателят на "Капитал" Иво Прокопиев, бизнесменът Огнян Донев, който държи и сайта "Клуб Z", както и банкерът Цветан Василев.

Повечето плакати са поставени в района на Съдебната палата, където се намира и ВКС.

Това се случва в деня, в който ще се проведе Марш за европейско правосъдие, който ще тръгне в 18,30 часа от парламента и ще се обяви в защита на съдебната реформа и против модела "ЦУМ-гейт".

Неотдавна срещу Панов беше проведена и друга акция - маскирани яки младежи го посрещнаха пред ВСС с окървавени агнешки главички, които поставиха на тротоара.

По повод днешната акция Христо Иванов коментира във Фейсбук:

"Макар да се крият, не са анонимни, но и макар да не са анонимни са безлични като всеки тъп и груб инструмент: Цацаровите шпиц-бандюги от План Б. Има засилващи се индикации, че са готови да стигнат до край и е издадена команда за свалянето на Лозан Панов от поста му. На пръв поглед, това е лудост – рискуват да прекалят, да създадат жертва и да предизвикат силен отзвук. Истината е обаче, че както от гледна точка на залозите, така и от гледна точка на мисленето на оста Пеевски-Цацаров, това е логичен ход".

По думите на ексминистъра в момента се преразпределят порциите в третата и четвъртата власт – правосъдието и електронните медии. Според него "тези хора" искат не просто да си подновят концесиите върху тези сектори и не просто да вземат повече. Искат да вземат всичко и завинаги.

"Цацаров и Пеевски знаят, че политическата цена за тяхното поддържане на сцената при запазваща се формална демокрация става непоносима. Знаят, че ако не си осигурят влияние в съдебната власт и медиите в следващите 5-7 години поне, рано или късно на някой ще му хрумне да се освободи от тях – особено на политици, които не са толкова чудовищно зависими от тях като Борисов, Нинова и Доган", заяви още Иванов.

Напрежението около Лозан Панов се повиши, след като поиска и получи отказ ВСС да провери срещата между главния прокурор и Сашо Дончев в офиса на червения бизнесмен Георги Гергов в БСП. Тогава председателят на ВКС призова президента да инициира формиране на комисия по случая. Румен Радев обаче обяви, че не е разследващ орган и отказа. 

Тогава Панов се срещна с премиера Бойко Борисов, който го прие, но след това заяви, че когато има междуличностни конфликти между висши магистрати и малки политически партии, които се прилепят като "кърлежи към тях", нищо добро не може да очаква съдебната система.

Лидерът на ГЕРБ дори се пошегува:

"Щях да се почувствам поласкан да ме поканят в ЦУМ".