30-годишният Борис Петров беше задържан през юли заради побоя над Красимир Иванов,  който бил с внучетата си.

На 6 август, когато състав на Софийски градски съд с председател Петя Крънчева гледаше мярката за неотклонение на Петров, той репликираше съдебния състав, защото отказа да го освободи от ареста. Според прокуратурата Петров е отправил обидни реплики и е проявил непристойно поведение спрямо съдебния състав, предаде БТА.

След като чу от Крънчева, че го оставя в ареста, Петров отправи обидни реплики към нея. Тогава тя му направи остра забележка с думите:

"Не дръжте такъв тон на съда".

Това пък пък предизвика друга емоционална реакция в залата от близки и приятели на Петров. Жена напсува съда и бързо напусна, а други извикаха "корумпирани съдии" и "пускате убийци срещу гаранция от 500 лева". Съдия Крънчева нареди на охраната да върне жената, но тя беше изчезнала, припомня "Правен свят".

Заради това днес Софийската районна прокуратура е образувала ново дело за хулиганство срещу Борис Петров. Разследването е възложено на СДВР.

Побоят

Първото обвинение срещу него е за побой, извършен по хулигански подбуди. На 17 юли около 18.30 ч. младият мъж пребил 67-годишния Красимир Иванов пред очите на двете му внучета, които са малолетни. Според свидетели Петров пиел алкохол с компания на маса в заведение в Борисовата градина, а на друга седял Иванов.

Обвинението твърди, че Петров станал и започнал да блъска Красимир. Нарекъл го "копеле" и го псувал. След намесата на хора в кафенето възрастният мъж се отскубнал и си тръгнал с внучетата си. На 20 метра обаче Петров го настигнал и започнал да го налага с юмруци в лицето. Едно от децата извикало: "Дядо, бягай, ще ни убият."

При разпознаването на Петров в полицията пострадалият мъж категорично го е посочил, разпознавайки го по носа и формата на лицето.

Междувременно медиите цитираха други очевидци, които разказаха, че дядото карал внучетата си да продават гривнички и да му носят парите.