Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод разследването, което започна след инцидента на 9 декември, предадоха БТА и БНР.

Тази сутрин на чужденеца е повдигнато обвинение и му е наложена най-леката мярка за неотклонение - "подписка".

Лазаров уточни, че е направена комплексна медико-и автотехническа експертиза, има и свидетелски показания.

Смята се, че най-вероятно руснакът е шофирал след употреба на алкохол и заради това първоначално не е признал, че той е блъснал съдията.

Лазаров отказа да уточни дали става въпрос за обикновен пътен инцидент или за преднамерени действия от страна на чуждия гражданин, каквито съмнения имаше след инцидента. От МВР обаче вече заявиха, че няма никакви данни за умисъл.

Главният секретар не каза и какво е обяснил руснакът, с думите, че не е важно какво казва той, а какво сочат доказателствата.

От прокуратурата съобщиха, че обвиненият се е явил без адвокат.

След катастрофата от полицията съобщиха, че се проверява колата под наем, с която руснакът е откарал съдията в болница, за да се установи дали е ударен с нея.
Тогава от МВР призоваха очевидци на инцидента да дадат информация, като съобщиха, че магистратът е бил блъснат от тъмен джип.

Междувременно Панов, който веднага след инцидента се отказа от надпреварата за председател на Върховния касационен съд, в края на миналата седмица преосмисли решението си. Той излезе от болница и заяви пред Висшия съдебен съвет, че ще продължи участието си в конкурса.